Zaštita osobnih podataka

IZJAVA O PRIVATNOSTI – GDPR

 

Privatnost i sigurnost Vaših podataka je važna. U skladu sa zakonskim propisima o zaštiti osobnih podataka, posebno novom Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) koja je stupila na snagu 15. svibnja 2018. te Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka, u nastavku informiramo o načinu obrade Vaših podataka. Naši informatički sustavi su tehničkim i organizacijskim mjerama zaštićeni od neovlaštenog pristupa, izmjene ili širenja Vaših podataka, kao i od gubljenja ili brisanja.

 

NAZIV I PODACI VODITELJA OBRADE

 

Odgovornost za obradu osobnih podataka kao voditelj obrade snosi:

Tehnoline t.o.

Draguzeti 32

52207 Barban

E – mail kontakt: prodaja@tenhnoline.hr

Telefon: +052 350-000

 

SVRHA I PRAVNA OSNOVA OBRADE PODATAKA

 

Vaše osobne podatke možemo obrađivati u sljedeće svrhe:

 • Kako bismo odgovorili na postavljeni upit ili zahtjev,
 • Radi procesiranja Vaše ponude,
 • Radi izvršenja naših obveza iz ugovornog odnosa s Vama preko našeg webshopa ili u fizičkoj trgovini.
 • Kako bismo omogućili podnošenje reklamacija i povrata robe,
 • Kako bismo omogućili zamjenu robe u sklopu jamstva,
 • Kako bismo omogućili razne načine plaćanja,
 • Kako bismo omogućili rezervaciju i preuzimanje robe.

Ovisno o svrsi, možemo prikupljati i obrađivati Vaše sljedeće podatke:

 • Ime i prezime
 • Adresa
 • OIB
 • Adresa e-pošte
 • Broj telefona
 • Bankovni podaci (broj računa, IBAN, banka)

Vaši prikupljeni podaci bit će dostupni djelatnicima Tehnoline t.o. kao i drugim osobama ako je nužno radi izvršavanja svrhe u koju su podaci prikupljeni. Ako vas zanima tko sve može imati pristup Vašim osobnim podacima, molimo nastavite čitati ovaj tekst.

Podatke obrađujemo ako za to imamo Vašu suglasnost.

U slučaju kupnje, davanje traženih osobnih podataka nužno je za sklapanje ugovora kako bi Tehnoline t.o. mogao dostaviti tražene artikle i time izvršiti svoju ugovornu obvezu. Ako nam ne želite dati tražene podatke nećemo moći obraditi Vaš zahtjev. Prilikom kupnje u WEB shopu nužno je navesti prethodno navedene podatke iz razloga što o njima ovisi izdavanje ponude i računa, zatim registriranje bankovne transakcije, telefonski kontakt i na kraju krajeva adresa za slanje uplaćenih artikala. Ukoliko nam ne pružite uvid u prethodno navedene podatke, izvršenje kupnje putem WEB shopa neće biti moguće te Tehnoline t.o. neće biti u mogućnosti prihvatiti narudžbu. Prilikom postavljanja eventualnog upita ili zahtjeva prilikom fizičke kupnje u našoj trgovini prethodno navedeni podaci također su nam nužni kako bi Vam mogli odgovoriti na isti.

 

ON-LINE PLAĆANJE U WEB trgovini „Tehnoline“

 

Podaci Vaših kreditnih i debitnih kartica, koje unosite pri plaćanju u našoj WEB trgovini, ne obrađuju se na našim serverima. Obrada se odvija u sustavima i tehničkoj i zakonskoj odgovornosti našeg partnera za online naplatu, a mi dobivamo podatke o statusu transakcije.

Tehnoline t.o. koristi WSPay servis za Internet naplatu tvrtke WSPay – Web studio d.o.o., a koji nude napredni sustav za siguran prihvat platnih kartica putem Interneta. WSPay osigurava potpunu tajnost Vaših kartičnih podataka već od trenutaka kada ih upišete u WSPay platni formular. Platni podaci prosljeđuju se šifrirano od Vašeg Internet preglednika do kartičarske kuće koja je izdala Vašu karticu. Trgovački obrt Tehnoline t.o. nikada ne dolazi u kontakt s cjelovitim podacima Vaše kartice. Napominjemo kako su podaci nedostupni čak i djelatnicima WSPay platnog sustava je su svi podaci prilikom slanja kriptirani sigurnosnim protokolom i kao takvi čitljivi isključivo kartičarskoj kući, baš poput POS aparata u bilo kojoj trgovini.

Forma za upis platnih podataka osigurava je SSL sigurnosnim protokolom najveće sigurnosti. Svi prikupljeni podaci dodatno su zaštićeni kodiranjem kriptografskim uređajem certificiranim prema FIPS 140-2 Level 3 standardu. WSPay zadovoljava sve zahtjeve vezane uz sigurnost on-line plaćanja propisane od strane vodećih kartičarskih kuća, odnosno posluje sukladno normi – PCI DSS Level 1 – najvišim sigurnosnim standardom industrije bankovnih kartica. Pri plaćanju karticama uvrštenim u 3-D Secure program Vaša banka uz valjanost same kartice dodatno potvrđuje i identitet pomoću tokena ili lozinke.

 

DOSTAVA PROIZVODA NARUČENIH U WEB trgovini „Tehnoline“

 

Ime i prezime, adresu dostave i broj telefona koje smo dobili od Vas potvrdom narudžbe, dajemo na uvid našem partneru za logistiku (Overseas Trade Co Ltd. D.o.o. i Intereuropa d.o.o.), a iz razloga jer je to jedini način da Vam zatraženi paket dostavimo na kućnu adresu. Poslovni partneri ovlašteni su te podatke koristiti isključivo u svrhu kontaktiranja prilikom isporuke paketa za dostavu.

 

KOLAČIĆI I WEB ANALIZA

 

Na našoj WEB trgovini upotrebljavamo kolačiće kako bismo omogućili pojedine tehničke značajke i tako Vam osigurali pozitivno korisničko iskustvo. Koristimo se i kolačićima koji nam omogućuju web analitiku, tj. Analizu uporabe naših stranica, koju izvodimo kako bismo poboljšali kvalitetu i sadržaj ponuđenih usluga. Ne koristimo se kolačićima niti sličnim tehnologijama za praćenje Vaših interesa i slanje marketinških materijala. Za obradu ovih podataka u analitičke svrhe koristimo uslugu Google Analytics (pružatelj usluge Google LLC, SAD). Sukladno ugovoru s nama i svom članstvu u „Privacy shield“ programu suradnje između EU i SAD Google ne koristi ove podatke ni u koje druge svrhe i poduzima odgovarajuće tehničke i organizacijske mjere zaštite.

 

REGISTRACIJA I OTVARANJE PROFILA

 

Tehnoline t.o. omogućuje da se registrirate na WEB stranici www.tehnoline.hr i otvorite svoj profil. Putem svog profila možete vršiti on-line kupnju.

Za registraciju i otvaranje profila potrebni sljedeći osobni podaci:

 • Ime i prezime
 • Adresa stanovanja i adresa dostave
 • OIB
 • Adresa e-pošte
 • Broj telefona
 • Bankovni podaci (broj računa, IBAN, banka)
 • Lozinka za pristup

Navedeni podaci (osim lozinke), povijesti narudžbi i IP adresa na dan narudžbe artikla u Vašem profilu dostupni su isključivo ovlaštenim djelatnicima Tehnoline WEB trgovine. Vaš jednom aktivirani profil dostupan je s bilo koje lokacije koja ima Internet povezivost. Želimo skrenuti pozornost da u slučaju krađe identiteta (korisničko ime i lozinka) treća osoba može napraviti rezervaciju ili narudžbu u Vaše ime. Svakako savjetujemo da prilikom kreiranja lozinke koristite razne znakove, te da se na našu Internet stranicu ne spajate s računala za javno korištenje.

 

NEWSLETTER

 

Vaše podatke koristimo isključivo za vlastiti marketing. Kako biste se prijavili za naš newsletter dovoljno je dati adresu e-pošte na koju želite primati newsletter i odabrati opciju „Da, želim primati newsletter“ prilikom registracije na Tehnoline na WEB trgovini. U svakom trenutku se možete odjaviti s newslettera prilikom čitanja newslettera. Za upravljanje prijavama i isporukama newslettera koristimo „Napalm mail bomber“ platformu stvorenu isključivo za naše potrebe.

 

PRIMATELJI OSOBNIH PODATAKA

 

U zakonski dozvoljenim okvirima i ovisno o vrsti obrade, Vaše podatke možemo dijeliti sljedećim kategorijama primatelja podataka:

 • Tehnoline t.o. > zaposlenici
 • Dostavne službe > Overseas express i Intereuropa
 • Održavanja softwerea > Manta d.o.o.
 • Davatelji softverskih usluga u oblaku > Nubilus d.o.o.
 • Davatelji usluga naplate i banke > WSPay – Web studio d.o.o., Zagrebačka banka d.d., Erste&Steiermärkische Bank d.d., Privredna banka Zagreb d.d.
 • Od gore navedenih poslovnih partnera zahtijevamo da uvijek budu u skladu s primjenjivim zakonima, propisanim pravilima zaštite osobnih podataka, te da obrate pozornost na povjerljivosti primljenih osobnih podataka naših korisnika.
 • Zatim stale treće strane kako slijedi:
 • Ukoliko je zakonski potrebno radi zaštite trgovačkog obrta Tehnoline t.o.
 • Poštivanje Zakona, na zahtjev tijela vlasti, sudske odluke, pravni postupci, obveze izvješćivanja i informiranja nadležnih tijela itd.
 • Provjere ili kontrole sukladnosti s pravilima i ugovorima Tehnoline t.o.
 • Zaštita prava, imovine ili sigurnosti trgovačkog obrta Tehnoline t.o. ili njenih klijenata
 • U vezi s korporativnim transakcijama: u okviru prijenosa ili prodaje cjelokupnog ili dijela poslovanja ili na neki drugi način u vezi sa spajanjem, konsolidacijom, promjenama u kontroli, reorganizacijom ili likvidacijom cjelokupnog ili dijela  poslovanja trgovačkog obrta Tehnoline t.o.

Tehnoline t.o. obavezuje se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima koju su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Tehnoline-a t.o. i poslovni odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

 

RAZDOBLJE U KOJEM SE OSOBNI PODACI PROHRANJUJU

 

Tehnoline WEB trgovina pohranjuje Vaše osobne podatke na razdoblje dok se ostvaruje svrha obrade, tj. Do trenutka do kada je Vaša registracija aktivna. Nakon što deaktivirate svoju registraciju odjavite svoj profil na WEB shop-u, odjavite se sa newslettera ili zatražite brisanje profila slanjem zahtjeva na e-mail adresu prodaja@tehnoline.hr, Tehnoline t.o., Podatke će obrisati odmah bez zadržavanja, osim u slučaju da postoji nepodmireno dugovanje ili reklamacija na čekanju, gdje ćemo pričekati da ne budete oštećeni, a nakon toga ćemo obrisati profil.

Ukoliko će Zakon jednog dana nalagati tako, Vaše podatke možemo čuvati i dalje, a u skladu s propisanim rokom čuvanja osobnih podataka.

Po isteku razdoblja čuvanja osobne podatke brišemo.

 

ZAŠTITA PODATAKA

 

Upotrebljavamo tehničke i organizacijske sigurnosne mjere kako bismo zaštitili Vaše osobne podatke od ilegalnog ili neovlaštenog pristupa ili upotrebe, kao i od slučajnog gubitka ili gubitka dijela podataka. Naši ugovorni suradnici koji se bave obradom podataka mogu obrađivati Vaše osobne podatke samo uz pridržavanje navedenih tehničkih i organizacijskih sigurnosnih mjera. Vaši osobni podaci zaštićeni su od neovlaštene ili nezakonite obrade i od slučajnog gubitka, uništenja ili oštećenja. Dostavna služba koju koristimo ima pristup samo onim informacijama koje su potrebne za dostavu naručenih paketa.

 

PRAVA KORISNIKA

 

Vezano uz prikupljanje i obradu osobnih podataka, osiguravamo sljedeća prava:

 • Pravo na pristup,
 • Pravo na brisanje,
 • Pravo na ispravak,
 • Pravo na prigovor,
 • Prenosivost podataka,
 • Pravo na ograničenje obrade,
 • Pravo na prenosivost podataka,
 • Pravo na povlačenje suglasnosti,
 • Podnošenje pritužbe nadzornom tijelu.

Od nas ujedno možete dobiti i potvrdu obrađuju li se Vaši osobni podaci, te ukoliko se obrađuju, pristup osobnim podacima i sljedećim informacijama: svrsi obrade, kategorijama osobnih podataka o kojima je riječ, primateljima osobnih podataka (kao i svim drugim informacijama u skladu s primjenjivim propisima). Ako se podaci prenose i obrađuju izvan EU, imate pravo na informaciju o posebnim zaštitnim mjerama. Kada je to moguće, možete dobiti kopiju osobnih podataka koji se obrađuju. Imate pravo ishoditi od nas ispravak, brisanje ili ograničenje obrade, bez nepotrebnog odgađanja, osobnih podataka koji se na Vas odnose. Uzimajući u obzir svrhe obrade, imate pravo dopuniti nepotpune osobne podatke, među ostalim i davanjem dodatne izjave. Također, imate pravo na prenosivost Vaših osobnih podataka koje Tehnoline t.o. obrađuje.

Imate pravo na temelju svoje posebne situacije u svakom trenutku uložiti prigovor na obradu osobnih podataka koji se odnose na Vas. Možete se usprotiviti upotrebi vaših osobnih podataka za svrhe izravnog marketinga i protiviti se automatskoj obradi, uključujući stvaranju profila.

Suglasnost za obradu osobnih podataka možete povući u bilo kojem trenutku, a da to ne utječe na zakonitost obrade koja se temeljila na Vašoj suglasnosti prije nego što je ona povučena.

Ako želite povući suglasnost, molimo Vas da se obratite našoj osobi za kontakt za pitanja o zaštiti podataka prodaja@tehnoline.hr.

Također imate pravo podnijeti prigovor nadzornom tijelu.

 

KONTAKTI: KAKO MOŽETE OSTVARITI SVOJA PRAVA

 

Za osnovne informacije ili ostvarivanje svojih prava možete kontaktirati našu korisničku podršku mailom na prodaja@tehnoline.hr ili telefonom: +052 350-000. Vaše upite i zahtjeve obradit ćemo bez nepotrebnog odgađanja i u skladu s zakonskim obvezama te ćemo Vas informirati o mjerama koje smo poduzeli.

 

MALOLJETNICI

 

Osobama mlađima od 16 godina ne dopuštamo korištenje Tehnoline WEB shop-a. Tehnoline t.o. ne prikuplja informacije osoba mlađih od 16 godina niti poslujemo s maloljetnicima iz razloga što mogu zlorabiti bankovne kartice svojih roditelja, zakonskih zastupnika ili skrbnika. Ukoliko primijetite da je dijete otvorilo profil na našim stranicama molim Vas kontaktirajte nas putem prodaja@tehnoline.hr kako bi ga obrisali.

 

ZAKLJUČAK

 

Navedene podatke trebamo isključivo kako bi u slučaju narudžbe proizvoda ili usluga mogli napraviti račun, te po potrebi kontaktirati i dostaviti artikle na traženu adresu. Upisane podatke ne koristimo za nikakve druge svrhe osim navedenih, niti ih naknadno obrađujemo, prodajemo ili predajemo trećoj stranci koja nije navedena u ovoj izjavi.

 

DOPUNE I IZMJENE

 

Ova izjava o Zaštiti podataka može se povremeno mijenjati kako bi se uskladila s stvarnim stanjem i zakonskim propisima. Preporučamo redovnu provjeru ovog teksta radi novih informacija.

 

 

Koristimo samo nužne kolačiće/cookies kako bi osigurali osnovne mogućnosti web trgovine (košarica, jezik i valuta).

Ne pratimo aktivnosti svojih posjetitelja i ne prikupljamo podatke o svojim posjetiteljima!

Ako želite nastaviti koristiti naše web stranice morate se složiti s njihovim korištenjem!

Više pročitajte ovdje.

Slažem se Ne slažem se